Adele Leyha`s Spirituelle blogg

Adele Leyha`s Spirituelle blogg

Mediumskap - Kanalisering - Reading - Åndekontakt - Healing - Hjelpere - Guider - Synsk kunst

På bloggen her skriver jeg om spirituelle ting som opptar meg.Har du lyst å motta nye blogg-innlegg jeg skriver på e-post? Sånn at du får siste nytt med en gang det har blitt publisert? Du kan få automatisk varsling på e-post ved å sende melding "Abonnere på nye blogg innlegg: - ja takk!" til: adele.leyha@hotmail.no

Spiritismen i Norge rundt 1900 tallet

Norges "gamledagers" mediumOpprettet av Adele Leyha lø., september 08, 2018 15:14:41
Jeg har denne gamle boken, som heter: «Vender den døde tilbage? En samling af erfaringer i spiritismen af en prest i den engelske statskirke.»

«O hvem der dog kunde blive berørt af en usynlig haand». Tennyson.

Oversat af Leonhard. Utgitt på forfatterens eget forlag.

Boken er uoppskåret, og gammel. Jeg klarer ikke å finne den i noe bibliotek her til lands. Den mangler eksakt årstall. To har hevdet på nett at den er utgitt av Bernt Torstenson, men hvorfor skulle han kalle seg selv for Leonhard?!

Innholdet handler om: - Åndebankning - Åndeskriving - Åndestemmer - Åndeskikkelser.Hmm...Hvorfor jeg i det hele tatt er interessert i Bernt Torstensson?

Han kom igjennom i en transesirkel i Drammen i 2005 og presenterte seg med navn. Ingen hadde hørt om han den gangen. Han sa at en av dere i sirkelen kommer til å finne ut mer om meg. Siden jeg er veldig historie interessert så gikk det ikke veldig lang tid før jeg fattet interesse og klarte å finne tak i informasjon om han. Vi kan vel si at Bernt Torstensson med sitt engasjement i vidstrakte land brakte store deler av spiritismen til Norge i form av at han oversatte utenlandske bøker til norsk og skrev og talte masse kloke ord om spiritismen til forsamlinger i form av foredrag og lengre innlegg. Jeg har vært så heldig, det vil si, det har lyktes meg etter jeg stiftet bekjentskapet med Bernt Torstensson den kvelden i transirkelen i 2005, så har jeg vært så heldig å få fatt i flere av hans bøker som han så oversatte til norsk, deriblant denne ene, som jeg nevner innledningsvis.

Hvor jeg vil hen med dette? - det vites bare at jeg selv skal skrive bøker, om de gamle, sammen med åndeverden, og imellomtiden dukker de vidunderligste gamle bøker fra et nesten tapt historisk århundre opp, og jeg koser meg veldig, over at mine bøker nå er kommet «hjem» til meg. Og sånn er det bare.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tillatt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tillatt.